Κατηγορίες

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Ποιος μπορεί να βοηθήσει την μητέρα να γίνει ''καλή μητέρα''; Ο πατέρας! (μέρος 2ο)

Ο πραγματικός πλούτος είναι η δημιουργία ενός σωστού παιδιού.

Είναι η καλύτερη επένδυση, η αποδοτικότερη σε προσωπικό επίπεδο, πλαισιωμένη από μια αρμονική σχέση γονέων.
Ο πατέρας μπορεί να φέρει αυτήν την αρμονία και ισορροπία παρεμβαίνοντας στην σχέση μητέρας παιδιού από την αρχή της ζωής του παιδιού.

Παράκληση προς τους πατέρες: ''ποτέ μη αφήσετε μόνη την μητέρα στο μεγάλωμα του παιδιού''. Να είσθε πάντα παρόντες και συμμετέχοντες. Προλαμβάνετε προβλήματα και παθολογικές καταστάσεις μεταξύ μητέρας - παιδιού και είσθε συνυπεύθυνοι .

Ο πατέρας δεν είναι μόνον για να δίνει το σπέρμα του, τ' όνομα του, τα λεφτά του και να ασχολείται με την δουλειά του χωρίς να παρεμβαίνει στο μεγάλωμα του παιδιού. Ίσα ίσα πρέπει να μην επιτρέπει την αποκλειστικότητα της δυαδικής σχέση μητέρας - παιδιού. Οφείλει να παρεμβαίνει και να συμμετέχει  στην καθημερινή ζωή του παιδιού.

Ο πατέρας είναι πάρα πολύ σημαντικός! Αρκεί να το γνωρίζει ο ίδιος, και η γυναίκα του, μητέρα του παιδιού τους, να του το αναγνωρίσει, να του το δείχνει, έχοντάς τον στην καρδιά της, δίνοντάς του την θέση του στο κρεββάτι της, στο σώμα της, στο μυαλό της.

Ο άντρας - πατέρας έχει υποχρέωση στον εαυτό του συνειδητοποιήσει την σημαντικότητά του στη ζωή της γυναίκας του και του παιδιού του, να διεκδικήσει την θέση του και τον ρόλο του στην οικογένεια του.

Ο πατέρας είναι εξίσου σημαντικός  με την μητέρα!
Ένας πατέρας είναι σωτήρας μητέρας και παιδιού!!

Άνδρες πατέρες, θα επανέλθω στο θέμα ''πατέρας''!
Μέχρι τότε, σας παρακαλώ μην πάτε να κοιμηθείτε στον καναπέ!






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου